KARCAG-KENDERES IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ PROJEKT, AKADÁLYMENTESÍTETT OLDAL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA
Menü
Címlap
Projekt információk
Kapcsolat
Címlap
A Nagykunságban kiváló minőségű ivóvízhez jutott harmincezer ember

Befejeződött a Karcag-Kenderes (Bánhalma) Víziközmű Beruházási Társulás KEOP-1.3.0/2F/09-2010-0034 számú projektje, amelynek sajtótájékoztatóval egybekötött záró rendezvényén beszédet mondott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Dobos László, Karcag polgármestere és Pádár Lászlóné, Kenderes polgármestere.
A rendezvényen jelen volt Kállai Mária kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője.

Dobos László, Karcag polgármestere, a társulás elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd röviden szólt a beruházás üteméről és annak fontosságáról. Hangsúlyozta, hogy Karcagon fejlesztették a vízkezelési technológiát, Kenderesen és Bánhalmán a meglévő kutat is felújították a vízbázis bővítésével. Megtörtént a különböző határértéken túli anyagok kiszűrése, így a három település ivóvize megfelel az uniós előirányzatoknak.
Hasznosnak és fontosnak nevezte a beruházást nemcsak egészségügyi szempontból, hanem azért is, mert a három település két önkormányzata valósította meg az unió és a kormány által támogatott projektet. Emlékeztetett arra, hogy a beruházás indulása még 2009-ben kezdődött a társulás létrejöttével, és az elmúlt évek alatt sokan foglalkoztak ezzel a fejlesztéssel, akiknek ezúttal is köszönte a munkáját, ahogyan Dobos László nevezte: igazi csapatmunka volt.
Megköszönte a nemzeti ügyek kormányának, külön Fazekas Sándornak a segítségét, majd beszéde végén kiemelte a víz fontosságát, és kérte, óvjuk, becsüljük meg és takarékosan bánjunk vele.

Pádár Lászlóné, Kenderes polgármestere is az összefogást emelte ki ünnepi beszédében. Elmondta, hogy Kenderesen és Bánhalmán 4700 ember jut egészséges ivóvízhez a program megvalósításával úgy, hogy az önkormányzatnak nem került pénzébe. Kenderesen 152.086.404,- Ft-ot, Bánhalmán 73.684.693,- Ft összeget fordítottak a fejlesztésre az elnyert támogatásból.
A megvalósítás teljes időszakában zökkenőmentes és sikeres volt a két önkormányzat együttműködése - mondta a polgármester asszony. Külön köszönetét fejezte ki a Magyarország Kormányának azért, hogy a kistelepüléseken is támogatja az ilyen jellegű fejlesztéseket, melyek már a 21. század követelményeinek felel meg.

Kovács Sándor megyei elnök történelminek nevezte a pillanatot nem csak azért, mert a két település összefogásának üzenetértéke van, hanem karcagiként, szülőhelyeként saját maga számára is fontos a fejlesztés.
Nem látványos ez a beruházás, de gazdagodik vele a város - mondta Kovács Sándor, majd folytatta: Fontosak ezek a programok, de vigyázni kell, hogy a települések szépsége, a hangulata megmaradjon.
Ünnepi beszédét a következőkkel fejezte be: Kívánom, hogy Kenderes és Karcag is ilyen tempóban fejlődjön a jövőben, de a régi értékeket, ami miatt szeretünk itt élni, őrizzük meg.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter bízik abban, hogy a több mint 600 milliós fejlesztéssel a települések közötti kapcsolat erősödött, és a jövőben találnak még olyan pontokat, programokat, hogy a kör bővüljön. Kiemelte, hogy a beruházásnak köszönhetően 30 ezer ember jut jobb ivóvízhez, jobb szolgáltatáshoz.
Az elmúlt években Magyarországon közel 70 400 projekt fejeződött be, amelyekhez 9 400 milliárd forint értékű támogatást sikerült elnyerni. Az unió kiemelt figyelmet fordít a környezet- és az ivóvízbázis megóvására, nem véletlen, hogy támogatja a hasonló beruházásokat, amelyeknek köszönhetően 8 millió ember jutott egészséges ivóvízhez - mondta a miniszter.
Adatokat említve elmondta, hogy a beruházás nettó költsége 602.764.286,- Ft. Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert támogatás 491.544.857,- Ft, a 111.219.429,- Ft különbözetet a BM önerő alapból finanszírozza a Társulás.
Fazekas Sándor szólt arról, hogy a nemzeti ügyek kormányának fontos, hogy a kisebb városok, falvak is erősödjenek, fejlődjenek, gyarapítsuk értékeinket, hogy az ország versenyképes maradjon.

Az ünnepi beszédek befejeztével a két polgármester, Pádár Lászlóné és Dobos László átvették a beruházást a kivitelező képviselőjétől Toldi Miklós főmérnök-tulajdonostól.

A rendezvény sajtóanyaga megtekinthető, letölthető itt

Befejeződik a több mint 600 millió forintos beruházás

Befejeződik a több mint 600 millió forintos beruházás, a KEOP-1.3.0/2F/09-2010-0034 Karcag-Kenderes (Bánhalma) Ivóvízminőség-javító projekt.

A projekt célja a Karcag-Kenderes (Bánhalma) Víziközmű Beruházási Társulás projektcsoportjához tartozó települések vízminőség-javító fejlesztésének végrehajtása, a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásának biztosítása, amely elsődleges feladatok között szerepel a nemzeti vidékfejlesztési stratégiában.

A projektzáró rendezvény meghívója letölthető itt

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elindította Karcag-Kenderes (Bánhalma) ivóvíz-minőség javító projektjét Kenderes-Bánhalmán

Az Új Széchenyi Terv támogatásával elkezdődik a Karcag-Kenderes (Bánhalma) Víziközmű Beruházási Társulás projektcsoportjához tartozó települések vízminőség-javító fejlesztésének végrehajtása, ezáltal a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásának biztosítása.

A beruházás sajtóanyagát a Kedvezményezett megbízásából mellékelten megküldjük.

A rendezvényen beszédet mondott és a fejlesztés alapkövét jelképező időkapszulát elhelyezte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Pádár Lászlóné Kenderes polgármestere és Dobos László Karcag polgármestere, a Karcag-Kenderes (Bánhalma) Víziközmű Beruházási Társulás elnöke.

Tudósításukra számítunk!

Alcím:

 

  Projekt információk